Sunday, June 12, 2011

Пъстроцветни аранжировки с гербери

Герберът е запазеният символ на красотата и истинската любов.

Обагрени в цветовете на дъгата герберите са идеалният начин, с който можете да внесете светлина и уют в ежедневието и да ги подарите по различен повод: рожден ден , благодарност, поздравления.

Friday, June 10, 2011

Аранжировки с декоративни тикви

Есента е сезонът на тиквите, на пъстроцветния килим от листата на дърветата и на топлите цветове.
Декоративните тикви са подходящи за аранжирането не само на дома. Те биха могли успешно да се включат в цветарството като част от различни аранжировки и букети.
Тиквата има и мистична символика. Заради многобройните й семки тя е символ на плодородието и изобилието. За даоистите тя е храна на безсмъртието, а за някои африкански племена семките и са знак за божествена мъдрост. Заради формата й народите от Лаос я смятат за универсален космически символ и вярват , че светът е произлязъл от гигантска тиква.

Sunday, June 5, 2011

От градината на баба

Градината на баба- още я помня от детството ми, пъстра , великолепна , будеща толкова много възклицания сред минувачите. Хората се спираха на улицата и през оградата се наслаждаваха на красотата.

Специално място в градината заемаше негово величество божурът!
Божурът има древна история. Неговата родина е Китай , а на китайски името му означава"най-красив". Според местния фолклор той носи богатство, късмет и  щастлив семеен живот. Ако мъж подари на жена божур, това е сигурно обяснение в любов, а ако го имате в градината си той ще привлича богатство.
И така красота и величие в двора царят през месец май. Дойде краят на учебната година, а с него и традиционното тържество за приключване на учебната година(31.05).  И естествено трябваше да помислим за букет за учителката.Какво направихме? Обрахме градината на баба и сътворих цяла жарданиера с божури и топ - карамфили. Ето го крайният резултат: