Sunday, March 11, 2012

Подаръци за момичета

                От моя добра приятелка получих поръчка да направя интересен подарък за момиченце. И веднага започнаха да прииждат идеи. Най-накрая се спрях на варианта да и направя нещо красиво и супер функционално- джобарник за момичешки джиджавки. Всъщност малко хора знаят  за този вариант да се организира на едно място събирането на дреболийки. Така хем се поставя край на разпиляните и загубени аксесори, хем джобарникът се превръща в част от декора на детската стая.
                  Този джобарник си има лента за ластици, която се отлепва с помощта на велкро, нанизват се ластиците и след това отново залепвате. Двете ленти за шноли побират около 20 броя шноли. Разбира се направих и място за диадемите, а красивото цвете в горния ъгъл представлява брошка, която си има секретна игла. Така цветето може да се сваля и да се закачи на ревер на сако или на др. място, а, също така,  идеята беше да покажа, че на самото пано могат да се закачат и др. брошки.


                   В долната част поставих 3 джоба, в които могат да се поставят гребени и четки, колиета, още шноли и т.н. Е, нямаше как да не оставя за спомен и моят автограф :

                  Момичето разопакова своя подарък и изненадата , която озари нейното  лице и широкоотворените й  очи стоплиха нашите сърца.                   Аз сега продължавам с джобарниците и много скоро се надявам да представя най- различни модели на вашето внимание.

Котки за Мария

              10 март е и времето започна да се стопля  по малко след дългата и студена зима. А за днешния прекрасен ден дъщеря ми получи покана за рожден ден . Дълго мислехме какво да изберем за подарък , на какво би се зарадвало деветгодишното момиченце и накрая решихме, че трябва да направим нещо уникално, с което да доставим радост и да се отличим от всички останали подаряващи.  И така се получи следният краен продукт:


А ето така изглеждаше и гърба, на който се бяха скрили още няколко котки:


 И сега може би се питате какво предстявлява от вътре. Ето и отговорът на въпроса:

 
            Надяваме се, че сегашната притежателка на този тефтер ще го напълни с много красиви рисунки или пък ще го изпише с мъдри мисли. А след като стигне и до последната страница , тя ще може да постави друг  нов тефтер. Може би ще се наложи да постави и нови пастели, но новите и приятелки котките винаги ще бъдат там, за да и правят приятна компания и да и напомнят за нейния прекрасен рожден ден.        
             Когато приключихме и с последния детайл по котките зациклих по въпроса как да опаковам подаръка, така че и самата опаковка да подсказва , че вътре се крие нещо специално.
Мислих, мислих и накрая се сетих , че нашата Мария обича много да чете книги. И така откъснах няколко пожълтели страници от комунистическите книги, които бях приготвила за подпалки и после всичко се подреди в крайния си вид от самосебе си:
            Искрено  вярвам  , че Мария хареса много подаръка си, ние и благодарим за поканата и за хубавото прекарване.
             Честит рожден ден , Мария!