Saturday, September 29, 2012

Back to school- think eco....

     Тази година се отказах завинаги да купувам найлонови подвързии за учебници и тетрадки. Всяка година се късат, купуваме нови и нови, старите отиват в боклука. Това си и е сериозно перо от семейния бюджет в началото на всяка учебна година. Помислих малко и намерих екологично решение на проблема.



      Това са те - текстилните подвързии, които могат да се перат, да използвате за много години напред , а де не говорим , че с тях вашето дете ще бъде уникално и неповторимо. И най-важното - спасяваме нашата майка- природата!



      Лесно е да си ги направите и сами вкъщи. Необходими са ви стари платове или парченца такива , конци, шевна машина , декоративни елементи и много въображение. Уверявам ви , че времето , което ще отделите за този проект ще бъде наситено с много положителни емоции и за миг ще забравите за всички свои проблеми. А, ако пък не можете да зашиете и копче, не се колебайте и си поръчайте!



       Днес ви представям читанката на дъщеря ми и тетрадката по четене. Учебниците и тетрадките по всеки предмет смятам да бъдат в един и същ плат, за да могат да се отличават и да не се губи време в търсенето им. Това е голямо улеснение за първокласниците, които все още не са се научили да четат своите етикети.



       Очаквайте следващите ми постове, за да разберете как ще бъдат подвързани  и останалите предмети от програмата на моята четвъртокласничка.

No comments:

Post a Comment