Sunday, September 9, 2012

Vintage wedding bouquet

За по-семпли булки или за такива, които са избрали винтидж стила за тема на своята сватба е букетът , който ви предлагам днес. Той очарова със своята простота и изчистена линия, а едновременно с това е и много лесен за изработка, така че съвсем спокойно може да опитате да го направите и вие.

Според една персийска легенда червените лалета поникнали от капките кръв на един лудо влюбен мъж, който се самоубива след като го разделят с жената, пленила неговото сърце. Така алените лалета се превръщат в символ на споделената и перфектната любов. Едновременно с това се смятат и за символ на споделените чувства заради топлия си цвят. По тази причина те намират своето приложение не само в булченските букети , а с еднакъв успех биха могли да се аранжират в свободен букет  или аранжировка и да се подарят на приятел или любима.


Бялата дантела е винтидж та дрънка. Намерих я в гардероба на баба ми и  пазя като очите си. Разрешавам си по някое малко парченце за специални поводи, какъвто беше изработката на този букет.



За aкцент на букета направих цвете от дантелата, в центъра на което поставих декоративни дървени калинки. Калинката е символ на щастието и късмета.   В Европа я свързват с Божията майка.Червеният й цвят представлява червения плащ на Дева Мария ,а седемте черни точки символизират седемте радости и седемте тъги на девата. Според фън шуй е символ на скорошен брак   за онези, които копнеят да имат семейство. Азиатците вярват, че ако намерите калинка, хванете и след това я пуснете, тя ще полети устремено към вашата истинска любов и ще  й  прошепне 
вашето име. Съществуват още много поверия за калинките, но в човешкото съзнание те продължават да бъдат сред най-популярните и най-обичаните насекоми , които с огромно желание се включват в най-различни декорации.


No comments:

Post a Comment